U14 Ammor - Olymp 3/9/2023

U14 Ammor - Olymp 3/9/2023

04.09.2023 U14


Naši zástupci z U14 měli již tuto sobotu naplánovaný zápas s RC Olymp. Reprezentovali jsme barvy společenství Ammor společně s hráči Plzně a Sedlčan. 
Pro většinu z nastoupivších hráčů ARC to byla první zkušenost s ragby na velkém hřišti, neboť právě přešli z kategorie U12. Po individuální stránce tým Ammoru podal velmi slušný výkon snad až jen na podporu, kde jsme za Olympem zaostávali. Hráči předváděli stlušné skládky, průniky, boj o míč i přihrávky.
 V týmových dovednostech bylo znát množství hráčů, kteří ještě velké ragby nehráli a to na obou stranách. Využití prostoru a poziční hra jsou dovednosti, ve které mají hráči (logicky) největší mezery.
Na zápas nedorazil rozhodčí a proto se soudcování ujal zkušený Karel Ševčík, který při přerušení hráčům podával info k nastalým situacím, což je pro první zápas ideální. 
Pro další rozvoj mají teď všichni za úkol přemýšlet, jak se jim hrálo na pozici, nebo pozicích, na kterých nastoupili a kde by případně chtěli hrát jinde. Předpoklad je takový, že si hráči v tomto věku budou zkoušet různé posty, aby našli ten, který jim nejvíce vyhovuje a také aby z nich vyrostli všestranní ragbisté.

Kategorie