U12 s AMMORem ve Francii 05/2023

U12 s AMMORem ve Francii 05/2023

24.05.2023 U12


Začátkem května vyrazili naši hráči kategorie U12 ve složení Petr, Radim, Ondra a Erik pod vlajkou AMMORu Asociace malých a mladých oddílů ragby společně s Ragbyová akademie Yvese Perrota směr Francie. Cílem byl turnaj na stadionu Chanzy ve městě Angouleme.
Středeční noc náležela cestování, ve čtvrtek jsme dorazili do města Besançon, kde jsme navštívili místní ZOO unikátně situovanou v prostorách citadely. Po příjezdu na hotel následoval trénink a návštěva města. V pátek byli kluci ubytováni po dvou v rodinách mladých francouzských ragbistů. Následující den jsme vyrazili na vlny Atlantiku, po koupačce byl servírován oběd formou pikniku, trénink se zápasem, koupání. Po dosažení opálení v odstínu vařeného humra jsme se vydali zpět do města, kde si kluky převzaly francouzské rodiny.
V neděli se uskutečnil samotný turnaj s více jak 1300 hráči, naši (Rugby Club Kralupy nad Vltavou Ragby Akademie Brno Rugby Club České Budějovice - děti a mládež Rugby Club Rakovník se uvedli nad očekávání. Základní skupinou prošli se 3 výhrami a jednou těsnou prohrou 2:3. V další etapě hry jednou zvítězili a dvakrát remizovali. S přihlédnutím k rozdílným pravidlům (polotlačené mlýny, odmítání, prorážení…) je to výborný výsledek. Po vyhlášení výsledků proběhlo společné focení, výměna dresů a přes protesty některých borců i sprcha. Navečer jsme se vydali již jen s nutnými přestávkami domů.
Výlet se povedl jak po sportovní tak i společenské stránce. Velké díky patří Pavlovi Šťastnému a Karlovi Ševčíkovi za organizaci!

Kategorie